Shopify: Eenvoudig jouw gehele webshop beheren

Shopify is wellicht niet de grootste aanbieder van webshop software, maar zeker wel een belangrijke speler. Net zoals elke software heeft ook Shopify zo zijn voor- en nadelen. Eenvoud is één van deze voordelen van Shopify. En dat betekent niet dat de kwaliteit te wensen over laat. Shopify is een betrouwbaar en degelijke webshop software waarbinnen je alles kunt regelen wat met een webshop te maken heeft. Van het maken van een website tot het beheren van de geplaatste orders. Shopify biedt een overzichtelijke en duidelijke interface waardoor het makkelijk is in het gebruik. Werk je al binnen Shopify of ben je juist benieuwd of Shopify bij jouw organisatie past? Chatkracht gaat graag met je in gesprek omtrent de mogelijkheden. Onze ervaren mensen denken graag mee in de implementatie van Shopify binnen onze dienstverlening. Samen gaan wij voor tijdsbesparing, klantretentie en een hogere conversie.

Chatkracht_5

Creëer de optimale klanttevredenheid

Net als andere webshop software is Shopify eenvoudig te koppelen met andere systemen die je gebruikt. Bijvoorbeeld met de software die je gebruikt om met klanten in contact te blijven. Zo integreert Chatkracht Shopify eenvoudig binnen Trengo, Zendesk, Hubspot, ZOHO en Salesforce. Met deze integratie is alle beschikbare informatie vanuit Shopify direct in te zien als de klant contact opneemt. Afhankelijk van de koppeling is het ook mogelijk hierin direct wijzigingen door te voeren en orders aan te passen. Dat is de kracht van samenwerken met Chatkracht.

Zo help je op een efficiënte manier de klant verder en creëer je een positieve klantervaring. Informeert een klant bijvoorbeeld naar de status van zijn of haar bestelling dan is dit in één oogopslag in te zien en terug te koppelen. Ook de track en trace kan snel worden opgezocht en meegestuurd. Naast deze eenvoudige gegevens kan er dieper in Shopify worden gewerkt. Zo kunnen orders bijvoorbeeld worden gewijzigd en gegevens worden aangepast. Dat is streven naar #ultiemeklanttevredenheid. Zo hoef je niet onnodig te schakelen tussen verschillende schermen en heb je direct de informatie bij de hand die je nodig hebt. Onze specialisten zetten zich maximaal in om jouw klanten te helpen. Daarbij denken wij graag mee! Naast Shopify zijn wij ook bekend met:

Besteed de klantenservice uit aan Chatkracht

Onze specialisten zijn ervaren in het werken binnen Shopify. Ze kennen de voor- en nadelen van de verschillende functies, weten welke toepassingen handig zijn in welke situatie, en het allerbelangrijkste: ze weten de juiste informatie snel te vinden. Of Shopify nu gekoppeld is, of niet, onze specialisten kunnen vanuit Shopify aan de slag. Afhankelijk van de vraag van de klant duiken onze specialisten in het systeem en zoeken ze de juiste informatie erbij. Waar nodig verwerken we direct gegevens of passen we de order aan. De ervaring die onze experts binnen Shopify hebben gebruiken we graag om onze samenwerking op de beste manier in te steken. Op basis van jouw wensen bepalen we in welke mate we Shopify gebruiken en welke koppelingen we in zullen richten. Zo bedenken we samen de beste aanpak om te streven naar #ultiemeklanttevredenheid. Op een Shopify website is het ook mogelijk een Chatbot, Live-chat of flowbot functie toe te voegen. Dit draagt bij aan de webcare klantenservice voor jouw bedrijf.