Social messaging
uitbesteden met Chatkracht

Naast het uitbesteden van Live Chat biedt Chatkracht de mogelijkheid om jouw socials uit te laten besteden. Onze ervaren medewerkers nemen de webcare van jouw organisatie over. Zo gaan we samen voor #ultiemeklanttevredenheidWebcare is het behandelen van berichten, reacties en reviews via social media en messenger apps. Met als doel om de klanttevredenheid te verhogen en tegelijkertijd de reputatie van jouw organisatie te beschermen en verbeteren.

Ben jij actief op social media? Wij zorgen voor een snelle en persoonlijke respons op alle binnenkomende vragen en reacties. Iedere (potentiële) klant heeft een eigen favoriet communicatiekanaal. Het chatvenster op jouw website maakt het voor bezoekers mogelijk om contact op te nemen via een social messaging kanaal naar keuze.

chatkracht_5_web
Chatkracht_5

Het uitbesteden van Facebook messaging

Een reactie onder een post of een review op Facebook zijn openbaar. Door hier als organisatie direct op te reageren ga je voor #ultiemeklanttevredenheid. Daarom besteed je Facebook uit. Als een bezoeker of klant een positieve reactie plaatst. Bijvoorbeeld in de vorm van een compliment of review van 4 of 5 sterren. 

Verstrek je de reputatie van jouw organisatie door hier direct op te reageren, bijvoorbeeld door de klant te bedanken. Dit is des te belangrijker als een klant ontevreden is. Als een klant niet tevreden is en zich hierover uitlaat via social media, heeft dit een negatief effect op jouw organisatie. De reacties en reviews zijn openbaar en voor iedereen zichtbaar. Door hier direct op te reageren herstel je de klantrelatie en overtuig je nieuwe klanten van jouw organisatie.

Onze specialisten reageren namens jouw organisatie op binnenkomende berichten, reacties en reviews op jouw facebookpagina. Wij doen dit op de manier de we van tevoren samen hebben afgesproken. Bijvoorbeeld openbaar, waarbij iedereen de gegeven reactie kan lezen. Zo deel je de oplossing bij een negatief bericht maar ook het bedankje bij een positief bericht. Het kan goed zijn dat je dit soort zaken liever privé regelt, bijvoorbeeld door middel van Facebook Messenger.

Maak het persoonlijk
met Facebook
messenger

Onze chatspecialisten pakken binnenkomende berichten via Facebook Messenger net zo op als via de live chat. Zo reageren wij altijd binnen 30 seconden op een vraag van een (potentiële) klant. Hierdoor worden jouw klanten snel, kundig en persoonlijk te woord gestaan via hun voorkeurskanaal. Wil jij je klantenservice verder uitbreiden? Met een callcenter uit onze telefoonservice wordt jouw klantenservicestrategie allesomvattend.

Chat_venster_9
Chat_rond_5

Het uitbesteden van
Twitter
reacties

Zodra er een ‘tweet’ wordt geplaatst met daarin een verwijzing naar jouw organisatie dan is dit voor iedereen zichtbaar. Door hier als organisatie op te reageren streef je naar #ultiemeklanttevredenheid. Dat is de reden om Twitter uit te besteden. Als jouw klanten of bezoekers een positieve ‘tweet’ over jouw organisatie posten kan dit zorgen voor nieuwe klanten. 

Hetzelfde geldt als jouw klanten positief op jouw post reageren. Potentiële klanten worden overtuigd door middel van deze reacties. Zij geloven zo in jouw product of dienst. Door op deze ‘tweets’ te reageren en de klant te bedanken voelen bestaande klanten zich gewaardeerd. 

Des te belangrijker is het reageren op een negatieve reactie of ‘tweet’. Als een klant of bezoeker ontevreden is over jouw product of dienst kan dit je reputatie schaden. Door snel de juiste reactie te plaatsen kan een negatieve post worden omgezet in een positieve bijdrage voor jouw organisatie.

Onze specialisten reageren namens jouw organisatie op binnenkomende reacties via Twitter. Van te voren spreken we samen af op welke manier we dit doen. Als je een transparante manier van communiceren belangrijk vindt kunnen onze chatspecialisten een openbare reactie plaatsen namens jouw organisatie. Regel je dit soort zaken liever privé, dan kan dat uiteraard ook.

Daarnaast reageren onze chatspecialisten altijd binnen 30 seconden op binnenkomende berichten. Zo is het voor klanten die Twitter als voorkeurskanaal hebben mogelijk direct in contact te komen met jouw organisatie via het kanaal van hun voorkeur. Zo besteed je Twitter uit bij Chatkracht. Naast Twitter kan je ook telefonie uitbesteden aan Chatkracht.

Chat-3_twitter
Chat_venster_8
Chat_rond_18

Het uitbesteden van
Instagram
reacties

Een reactie onder jouw geplaatste post op Instagram is openbaar en direct voor iedereen zichtbaar. Door hier op te reageren en net dat stapje verder te gaan streef je naar #ultiemeklanttevredenheid. Dit doe je eenvoudig door Instagram uit te besteden bij Chatkracht.

Positieve reacties onder jouw posts op Instagram zorgen voor nieuwe klanten. Deze nieuwe klanten worden door de positieve reacties overtuigd om te kiezen voor jouw product of dienst. Om dit te versterken is het van belang dat deze klanten worden bedankt. Door te reageren op de positieve reacties onder jouw post voelen klanten zich gewaardeerd. Met als gevolg een hogere klanttevredenheid.

Net zo belangrijk is het om te reageren op een negatieve reactie. Als een klant een negatieve reactie plaatst onder jouw post op Instagram kan dit (potentiële) klanten afschrikken. Het is belangrijk om hier direct en op de juiste manier op te reageren. Hierdoor kan de negatieve reactie worden omgezet in een positieve bijdrage voor jouw organisatie. Zo bescherm je niet alleen jouw reputatie, maar verbeter je deze tegelijkertijd.

Onze specialisten reageren namens jouw organisatie op binnenkomende reacties via Instagram. We spreken samen af hoe we dit het beste kunnen doen. Kies je voor een persoonlijke aanpak, dan schakelen we over naar Instagram Direct Messenger om zo privé in gesprek te gaan. Is binnen jouw organisatie transparantie belangrijk, dan plaatsen onze ervaren medewerkers een openbare reactie namens jouw organisatie.

Daarnaast reageren onze chatspecialisten altijd binnen 30 seconden op Instagram Direct Messenger berichten. Zo is het voor jouw klanten mogelijk om via het kanaal wat hun voorkeur heeft direct contact op te nemen met jouw organisatie. Dat is het voordeel van het uitbesteden van Instagram.

Chat_venster_10

Reageren op Google Business berichten en reviews.

Breid je bereikbaarheid uit met Chatkracht op Google Business. Wij zorgen ervoor dat (potentiële) klanten de mogelijkheid hebben om via Google het gesprek aan te gaan met jouw organisatie. Met behulp van Google Business Messages kunnen (potentiële) klanten een chat starten wanneer ze naar jouw organisatie zoeken. Bijvoorbeeld wanneer ze jouw fysieke winkel of pand op Google Maps zoeken. Zonder dat ze daadwerkelijk naar jouw website hoeven te navigeren kunnen (potentiële) klanten een gesprek starten. Via Google Business breid je je bereikbaarheid uit, help je klanten verder en genereer je warme leads. Op deze manier ben je altijd bereikbaar als klanten je zoeken. Zo gaan we samen voor #ultiemeklanttevredenheid 

Chatkracht_4

Ga voor tijdbesparing en vergroot je bereikbaarheid

Het uitbesteden van sociale media kanalen creëert tijdsbesparing. Je hoeft geen tijd te besteden aan het beantwoorden van binnenkomende vragen op jouw socials. Hierdoor kun je als organisatie gemakkelijk een extra vorm van klantenservice uitbesteden (en bereikbaarheid) aanbieden aan jouw bezoekers, ook buiten kantooruren. Zo streef je naar #ultiemeklanttevredenheid. Wist je dat Chatkracht ook de mogelijkheid biedt tot trainingen, detachering en recruitment?

Middel 2

Samen creëren wij
meerwaarde

Bij Chatkracht gaan we verder dan enkel het uitbesteden van jouw socials. Dagelijks zetten wij onze dienstverlening optimaal in met als doel om meerwaarde te creëren voor jouw organisatie en jouw websitebezoeker. Hierin streven wij naar perfectie, morgen kan altijd beter zijn dan vandaag. Wij zien het beheren van jouw sociale media kanalen als een samenwerking op lange termijn. Chatkracht functioneert hierbij als verlengstuk van jouw organisatie. Naast Social Messaging verzorgen wij ook andere oplossingen zoals software koppelingen en integraties. Denk hierbij aan Trengo, Zapier, Zendesk, Afas en Exact software.

Hoe Chatkracht
#ultiemeklanttevredenheid
mogelijk heeft gemaakt voor haar klanten
200+
tevreden klanten
+ 4 jaar
in het implementeren en onderhouden van maatwerk chatvensters
+ 100k
gevoerde chatgesprekken
< 20 seconden
is gemiddelde tijdsduur van de eerste reactie van een chatspecialist